Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkmen mantısının bazı özellikleri:
- İç harcı: Ana malzemeler et ve soğan olup, bunlara ek olarak patates, balkabağı, domates gibi malzemeler de kullanılabilir 15.
- Kapatma şekli: Mantılar, üçgen şeklinde katlanıp iki ucu birbirine yapıştırılarak kapatılır 3.
- Pişirme: Mantılar, buharda pişirilir; kaynamış suyun üzerine bırakılarak yaklaşık 45-50 dakika pişirilir 1.
- Servis: Genellikle yoğurt ve sarımsakla karıştırılarak servis edilir, üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirilir 5.
- Bol kıyma kullanımı: Türkmen mantısı, iç harcında bol kıyma ile hazırlanır 34.
- Salça kullanımı: İç harcında salça da kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: