Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkmenistan mantısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Hamur için: 3 su bardağı un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1-1,5 su bardağı su 13.
- İç harç için: 1 soğan, 300 gram orta yağlı kıyma, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber 13.
Yapılışı:
- Hamuru hazırlama: Un, yumurta, tuz ve suyu karıştırarak yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin 3. Hamuru 3 bezeye ayırın ve 4-5 dakika dinlendirin 1.
- İç harcı hazırlama: Soğanı rendeleyin, kıyma ve baharatları ekleyip yoğurun 13.
- Mantı şekillendirme: Dinlenmiş hamurdan bir bezeyi alıp ince olacak şekilde yuvarlak açın ve büyük kareler şeklinde kesin 1. İçlerini doldurup, kareleri üçgen olacak şekilde katlayıp iki ucunu birbirine yapıştırın 1. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın 1.
- Pişirme: Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın 1. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atın, 5-6 dakika kaynadıktan sonra suyun üstüne çıkmaya başlayan mantıları tabağa alın 1.
- Servis: Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış pul biberli yağ ile servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: