Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkmen mantısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 2 su bardağı un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, ılık su 45.
- İç harcı için: 1 kg balkabağı, 1 soğan, karabiber, tuz 45.
Yapılışı:
- İç harcı hazırlama: Bir tencereye sıvı yağ koyup yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. Üzerine küçük küpler halinde doğradığınız balkabaklarını, tuzu ve karabiberi ekleyin. Balkabakları yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin ve ezerek püre haline getirin 45.
- Hamur hazırlama: Un, yumurta, tuz ve ılık suyu karıştırarak sert kıvamlı bir hamur elde edin 45.
- Hamur açma: Hamuru 3 bezeye ayırın ve ince yufkalar elde edin 25.
- Mantı şekillendirme: Yufkaları 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin, şeritleri üst üste koyarak yaklaşık 6 cm'lik dikdörtgenler oluşturun. Dikdörtgen hamur parçalarının ortasına hazırladığınız balkabağı harcından koyun ve kenarlarını kapatarak mantı şeklini verin 45.
- Pişirme: Kaynar tuzlu suyun içine mantıları atın. Mantılar suyun yüzeyine çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirin 45.
- Servis: Mantıyı sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağı ile servis edin 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: