Buradasın
Türk gıda kodeksi mikrobiyolojik kriterler yönetmeliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği, gıdaların mikrobiyolojik kriterleri ve gıda işletmecilerinin uyması gereken kuralları belirleyen bir yönetmeliktir 23.
Yönetmeliğin bazı önemli maddeleri:
- Gıda Güvenliği Kriterleri: Gıdaların güvenilirliği kriterlerine uymayan ürünler piyasaya arz edilemez 12.
- Üretim Hijyeni Kriterleri: Üretim süreçlerinin hijyenini sağlamak için belirlenen kriterlere uyulmalıdır 12.
- Numune Alma ve Analiz: İşletmeler, belirlenen kriterlere göre mikrobiyolojik analizleri gerçekleştirmek ve kayıtlarını tutmakla yükümlüdür 12.
- AB Standartlarıyla Uyum: Yönetmelik, Avrupa Birliği mevzuatına uyum sağlamak amacıyla çeşitli düzenlemeler içermektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: