Buradasın
Türk gıda kodeksi mikrobiyolojik kriterler yönetmeliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği, gıdaların mikrobiyolojik kriterleri ile gıda işletmecilerinin uyması ve uygulaması gereken kuralları belirler 123.
Yönetmeliğin amacı:
- Gıdaların mikrobiyolojik güvenliğini sağlamak 13.
- Gıda işletmecilerinin hijyen ve gıda güvenliği gerekliliklerine uyumunu denetlemek 13.
Kapsamı:
- Üretim, işleme ve dağıtımın her aşamasındaki gıda işletmecilerini kapsar 13.
- Hayvansal gıdalar için özel hijyen kuralları, parazit kontrolü ve insani tüketim amaçlı sularla ilgili mikrobiyolojik kriterleri içerir 13.
Yönetmeliğe göre gıda işletmecisi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: