Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda mikrobiyolojisi, gıdayı inhibe eden, oluşturan veya kontamine eden mikroorganizmaların incelenmesini esas alan bir bilim dalıdır 12.
Gıda mikrobiyolojisi kapsamında incelenen bazı konular:
- Gıdaların doğal yapısında bulunan ve bir süre sonra bozulmaya neden olan mikroorganizmalar 1;
- Uygun pişirme ve saklama sağlanamayan gıdalardaki hastalık yapıcı patojenler 1;
- Peynir, yoğurt, ekmek, bira ve şarap gibi fermente gıdalar üretmek için kullanılan mikroplar 1;
- Probiyotik üretmek gibi diğer yararlı rollere sahip mikroplar 1.
Gıda mikrobiyolojisi, gıda ile ilişkili mikrobiyolojik problemlerin anlaşılması ve etkin bir şekilde çözülmesi için temel bilimleri de dahil etme ihtiyacı duymaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: