Buradasın
Tulumba tatlısı yıldızı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tulumba tatlısı yıldızı yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamurun Hazırlanması: Bir tencerede su, süt, tereyağı (veya margarin), şeker ve tuzu karıştırarak kaynatın 12. Kaynama noktasına ulaştığında unu ekleyin ve karışımı koyulaşana kadar pişirin 1.
- Soğutma ve Yumurtaları Ekleme: Koyulaşan hamuru ocaktan alıp biraz soğumasını bekleyin 1. Soğuyan hamura yumurtaları tek tek kırıp, her birini ekledikten sonra iyice karıştırın 1.
- Şekillendirme: Hamuru sıkma torbasına veya tulumba şişine doldurun 13.
- Kızartma: Yağı derin bir tencerede kızdırın 1. Hamuru sıkma torbası veya tulumba şişi yardımıyla kızgın yağın içine sıkın ve altın sarısı bir renk alana kadar kızartın 1.
- Şerbetle Buluşturma: Kızartılan tulumbaları ılık şerbete batırın ve birkaç dakika şerbette bekletin 1.
- Servis: Tulumbaları şerbetten çıkarıp fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine yerleştirin ve ardından servis tabağına alın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: