Buradasın
Osmanlı tulumba tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı tulumba tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1,5 su bardağı su, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tutam tuz, 1,5 su bardağı un, 3 adet yumurta, 1 yemek kaşığı irmik (isteğe bağlı) 23.
- Kızartma için: Sıvı yağ (ayçiçek yağı tercih edilir) 23.
- Şerbet için: 3 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, birkaç damla limon suyu 23.
Yapılışı:
- Şerbetin hazırlanması: Şeker ve su tencereye alınıp kaynadıktan sonra 10 dakika orta ateşte pişirilir, limon suyu eklenip 2-3 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır 235.
- Hamurun hazırlanması: Su, tereyağı, şeker ve tuz kaynayıp un eklenince hamur top haline gelene kadar karıştırılır 23. Ocaktan alınıp ılınınca yumurtalar teker teker eklenir 23. İrmik de eklenebilir 23.
- Kızartma ve şerbetleme: Hamur sıkma torbasına alınıp soğuk yağa sıkılır, hamur altın rengini alınca yağdan alınıp soğuk şerbete atılır 235.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: