Buradasın
Osmanlı tulumba tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı tulumba tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 su bardağı su, yarım yemek kaşığı tereyağı, yarım yemek kaşığı toz şeker, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un, yarım yemek kaşığı irmik 1.
- Şerbet için: 1,5 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 5 damla limon suyu 1.
- Kızartmak için: 2 su bardağı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Bir kabın içine irmik, nişasta ve unu koyup karıştırın 2. Üzerine yumurta ve tuzu ilave edip tereyağını da eritip dökün 2.
- Azar azar suyu dökerek karıştırın 2. Hamur cıvık konuma geldiğinde 20 dakika bekleyin 2.
- Ardından mutfak kesme aparatına dökün 2.
- Bir derin tencereye suyu, şekeri, limon suyunu ve tarçını koyup kaynatın 2.
- Başka bir tencerede kızarttığınız yağa parça parça hamuru atın 2. Kızaran hamurları daha sonra hazırladığınız şerbetin içine koyun 2.
- 10-15 dakika sonra çıkarıp üzerine dilerseniz fındık parçacıkları dökerek servis edin 2.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: