Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı döneminde en az altı çeşit tulumba tatlısı bulunmaktaydı 4. Bunlar arasında:
- Bademli Osmanlı Tulumbası 1. Hamur içerisine doğranmış badem eklenerek yapılır 1.
- Fındıklı Osmanlı Tulumbası 1. Öğütülmüş fındıklarla zenginleştirilir 1.
- Çikolatalı Osmanlı Tulumbası 13. Tatlıya çikolata parçacıkları eklenir 1.
- Tarçınlı Osmanlı Tulumbası 1. Hamura tarçın katılarak hazırlanır 1.
- Hindistancevizi Kaplı Osmanlı Tulumbası 1. Kızartıldıktan sonra şeker şerbetine batırılmadan önce hindistancevizi gibi malzemelerle kaplanır 1.
- Portakallı Tulumba Tatlısı 2. Portakal aromasıyla tatlandırılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: