Buradasın
Az malzemeli tulumba tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Az malzemeli tulumba tatlısı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı su 13
- 50 g tereyağı 1
- 3 yumurta 1
- 2,5 su bardağı un 1
- 1 yemek kaşığı nişasta 1
- 3 yemek kaşığı irmik 1
- Şerbet için: 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, yarım limon suyu 13
Yapılış:
- Şerbeti hazırlayın: Şekeri ve suyu bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatın, kaynadıktan sonra üzerine yarım limon suyu sıkın ve ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakın 13.
- Hamuru hazırlayın: 2 su bardağı suyu bir tencerede ısıtıp içine tereyağını ekleyin, kaynadıktan sonra unu ilave edip iyice karıştırın 1. Hamuru bir kâseye alıp soğumaya bırakın 1.
- Yumurtaları ekleyin: Hamur soğuduktan sonra irmiği, nişastayı ve 1 yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın, diğer yumurtaları da yavaş yavaş ekleyip hamur pürüzsüz olana kadar yoğurun 1.
- Kızartma: Geniş bir tencerenin içine kızartmak için bolca sıvı yağ koyun, yağ oda sıcaklığındayken hamuru bir krema poşetine alıp sıkarken yağlı bir makas yardımıyla kesip kısa çubuklar yapın 1.
- Şerbete atın: Tulumbalar iyice kızardıktan sonra soğuk şerbetin içine atıp 2-3 dakika çekmesini bekleyin 1.
Tulumba tatlısı hazır!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: