Buradasın
Az malzemeli tulumba tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Az malzemeli tulumba tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı su 23;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 23;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 23;
- Bir fiske tuz 23;
- 2,5 su bardağı un 23;
- 3 yumurta 23;
- 1 yemek kaşığı nişasta 23;
- 1 yemek kaşığı irmik 23;
- 3 su bardağı ayçiçek yağı (kızartma için) 23;
- 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu (şerbet için) 23.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Su ve toz şekeri karıştırıp orta ateşte 10-15 dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip ocaktan alın 25.
- Hamuru hazırlayın: Su, tereyağı, şeker ve tuzu karıştırıp kaynatın, unu ekleyip karıştırarak hamur elde edin 25. Hamurun soğumasını bekleyin 25.
- Yumurtaları ekleyin: Ilınan hamura yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın 25.
- Nişasta ve irmiği ekleyin: Nişasta ve irmiği ekleyip karıştırın 25.
- Hamuru sıkma torbasına alın: Hamuru soğuyan sıkma torbasına veya tulumbaya benzer özel bir alete doldurun 5.
- Kızartma: Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın, soğuk hamurun parçalarını 5 cm büyüklüğünde sıkın ve renk alana kadar kızartın 25.
- Şerbetleme: Kızaran tulumba tatlılarını hemen soğuk şerbete aktarın, şerbeti çekmeleri için bekleyin 25.
Tatlıları kuru ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek daha uzun süre taze tutabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: