Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Büyük tepside trileçe yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- Keki için: 3 yumurta, 1/2 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin 3.
- Karamel sosu için: 5 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, 100 ml sıvı krema 3.
- Keki ıslatmak için: 3 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı süt, 100 ml sıvı krema 3.
- Üzeri için: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt 3.
Yapılışı:
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın 3.
- Üzerine un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve karıştırın 3.
- 22*22 cm kare borcamı yağlayıp kek harcını dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü pişirin 3.
- Karamel sos için tavaya şekeri alıp eritin, tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırın ve soğuması için dolaba kaldırın 3.
- Keki ıslatmak için süt, şeker ve kremayı karıştırıp sıcak kekin üzerine dökün 3.
- Krem şantiyi hazırlayıp kekin üzerine yayın ve soğuyan karamel sosunu dökün 3.
- Ayırdığınız krem şantiyi ince çizgiler halinde sıkın ve kürdanla şekil verin 3.
- Dolapta 4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin 3.
Trileçe yaparken, kekin üzerine krem şantiyi ve karamel sosunu dökerken her iki sosun da soğuduğundan emin olun, aksi halde krem şanti eriyebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: