Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Büyük tepside trileçe yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı un 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 1.
Trileçe sosu için:
Şerbet için:
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şekeri bir kapta mikserle çırpın, karışımın rengi açılmalı ve kabarması gerekir 1.
- Sırasıyla süt ve sıvı yağı ekleyin, karışım homojen olana kadar çırpmaya devam edin 1.
- Un, vanilin ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırarak sıvı karışıma ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın 1.
- Karışımı yağlanmış büyük bir tepsiye dökün 1. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 1.
- Su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra vanilini ekleyin ve karıştırarak 5-10 dakika kaynatın 1. Şerbetin soğuması için bir kenarda bekletin 1.
- Süt, krema ve yoğunlaştırılmış sütü bir kapta karıştırın, bu karışım trileçenin sütlü sosunu oluşturacaktır 1.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine soğuyan şerbeti dökün 1. Kekin tüm şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin 1.
- Son olarak, hazırladığınız sütlü sosu kekin üzerine dökün ve eşit şekilde yayın 1.
- Trileçeyi buzdolabında en az 4 saat dinlendirin 1.
Dilerseniz trileçeyi dilimledikten sonra hindistan cevizi, kakao veya çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: