Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En hafif trileçe yapımı için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- Keki için: 5 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin 1.
- Şerbeti için: 2 su bardağı süt, 1 su bardağı krema, 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt (bulamazsanız tam yağlı süt kullanabilirsiniz) 1.
- Karamel sosu için: 1 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, 200 ml krema 1.
Yapılışı:
- Kekin hazırlanması: Yumurtaları bir kaba kırın ve toz şeker ile birlikte çırpın 1. Köpük köpük olup rengi açılana kadar mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın 1. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın 1. Yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1. Kürdan testi yaparak içinin pişip pişmediğini kontrol edin 1.
- Şerbetin hazırlanması: Bir kapta süt, krema ve yoğunlaştırılmış sütü karıştırın 1. Fırından çıkan keki biraz soğuduktan sonra kürdan ile delikler açarak sütlü şerbeti her yerine eşit şekilde dökün 1. Şerbeti çekmesi için tatlıyı en az 2 saat buzdolabında bekletin 1.
- Karamel sosun hazırlanması: Şekeri geniş bir tavada kısık ateşte eritin 1. Karıştırmadan bekleyerek şekerin tamamen erimesini sağlayın 1. Şeker eridikten sonra tereyağını ekleyin ve karıştırın 1. Ardından kremayı yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın 1. Ilındıktan sonra trileçenin üzerine gezdirin ve düzleştirin 1.
- Servis: Trileçeyi dilimleyerek soğuk servis edin 1. Üzerini Hindistan cevizi veya çikolata sos ile süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: