Buradasın
Trileçe tarifi en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel trileçe tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı tereyağı 1
- 7,5 su bardağı süt 1
- 250 gram süt tozu 1
- 1 paket vanilin/vanilya 1
- 12 yemek kaşığı un karışımı 1
- 2 paket kabartma tozu 1
- 25 çorba kaşığı şeker 1
- 8 adet (orta) yumurta 1
- 1 paket krema (%10y) 1
Yapılışı:
- Kek: Bir kapta 8 yumurtayı ve 15 çorba kaşığı şekeri rengi açılıncaya kadar çırpın 1. 12 çorba kaşığı unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın 1. İyice karıştığında yağlanmış fırın tepsisine dökün ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin 1.
- Şerbet: 2,5 su bardağı süt, 5 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket krema ve 250 gram süt tozunu bir kâseye koyup iyice çırptıktan sonra kalan 5 su bardağı sütü ılıtarak karışıma ilave edin ve süt köpürünceye kadar çırptıktan sonra buzdolabına kaldırın 1.
- Karamel: Kalan 5 çorba kaşığı toz şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, tereyağı ve kremayı da hızlıca içine ilave edip karıştırın 1.
- Servis: Keki ılıkken dilimleyip üzerine kürdanla delikler açın ve soğuyan şerbeti yavaş yavaş üzerine dökün 1. Kek şerbeti tamamen çektiğinde, üzerine karamelini dökün 1.
Alternatif olarak, Şükran Kaymak'ın trileçe tarifi de şu şekildedir:
- Yumurta Akları ve Sarıları: Yumurta aklarını ve şekeri bir kap içerisinde krema kıvamına gelene kadar çırpın 2. Daha sonra sarıları da ilave edip yumuşak hareketlerle karıştırın 2.
- Diğer Malzemeler: Sıvıyağ, su, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yavaşça karıştırın 2. Ardından yağlanmış kalıba dökerek 160 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin 2.
- Şerbet: Bir tencereye süt, krema ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın 2.
- Karamel Sos: 1,5 su bardağı şekeri küçük bir
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: