Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon hamsi tavasının farklı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Malzeme Kalitesi: Trabzon'da hamsi tava yapılırken genellikle Karadeniz hamsisi kullanılır 2. Bu tür hamsiler, yağlı ve lezzetli olmasıyla bilinir 2.
- Pişirme Tekniği: Hamsiler, un ve mısır unu karışımına bulandıktan sonra fındık yağı, mısırözü yağı veya ayçiçek yağı ile kızartılır 12. Zeytinyağı kullanılmaz çünkü zeytinyağı çok ince olduğundan hemen yanar 2.
- Lezzet Profili: Yanında genellikle limon ve yeşil salata ile servis edilir 1. Bu, hamsinin doğal lezzetini ön plana çıkarır ve farklı baharatların etkisini azaltır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: