Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon mısır ekmeğinin bazı özellikleri şunlardır:
- Malzeme 2. Mısır unu, buğday unu, su, tuz ve maya ile yapılır 2.
- Pişirme 2. Tandırda veya fırında pişirilir 2.
- Özellik 2. Dışının çıtır çıtır, içinin ise yumuşak ve hafif gözenekli olması ile karakterize edilir 2.
- Tüketim 2. Genellikle tereyağı, peynir, zeytin ve reçel gibi kahvaltı ürünleriyle birlikte tüketilir 2.
- Kültürel önem 2. Yöresel kuymak, hamsi tava, yahni ve çorba gibi yemeklerin yanında servis edildiğinde lezzeti daha da ön plana çıkar 2.
Ayrıca, Trabzon'un Sürmene ilçesinde taş fırınlarda yaklaşık 15 saat odun ateşinde pişen "tenekede mısır ekmeği" de yöreye özgü bir lezzettir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: