Topik tarifi için gerekli malzemeler: İç harcı için: 1 kg soğan; 2 tatlı kaşığı toz şeker; 2 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı tarçın; 2 çay kaşığı yenibahar; 1 çay kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı kuş üzümü; 1 yemek kaşığı çam fıstığı; 1 çay bardağı tahin. Dışı için: 1 adet patates; 300 gram haşlanmış nohut; 1 yemek kaşığı tahin; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Soğanları piyazlık doğrayıp tencereye alın, üzerine toz şeker ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. 2. Soğanlar karamelize olana kadar, en az 1 saat pişirin. 3. Fıstıkları kavurun, kuş üzümlerini sıcak suda bekletin. 4. Soğanların içine tahin, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve fıstığı ekleyip karıştırın. 5. Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. 6. Haşlanmış nohutları blenderdan geçirip püre yapın. 7. Patates ve nohudu bir kapta birleştirip tahin ve tuz ekleyin, yoğurun. 8. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp yuvarlak şekil verin. 9. Her bezeyi streç filmle açarak inceltin. 10. Bezelerin ortasına soğanlı iç harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. 11. Streç filmle top şeklinde sarın, buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. 12. Üzerine zeytinyağı, tarçın ve limon suyu dökerek servis edebilirsiniz. Topik tarifi için detaylı bilgilere yemek.com ve nefisyemektarifleri.com sitelerinden de ulaşılabilir.