Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Topik tarifi için gerekli malzemeler:
- İç harcı için:
- Dışı için:
Yapılışı:
- Soğanları piyazlık doğrayıp tencereye alın, üzerine toz şeker ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin 1.
- Soğanlar karamelize olana kadar, en az 1 saat pişirin 1.
- Fıstıkları kavurun, kuş üzümlerini sıcak suda bekletin 1.
- Soğanların içine tahin, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve fıstığı ekleyip karıştırın 1.
- Patatesleri haşlayıp püre haline getirin 1.
- Haşlanmış nohutları blenderdan geçirip püre yapın 1.
- Patates ve nohudu bir kapta birleştirip tahin ve tuz ekleyin, yoğurun 1.
- Hamuru 6 eşit parçaya bölüp yuvarlak şekil verin 1.
- Her bezeyi streç filmle açarak inceltin 1.
- Bezelerin ortasına soğanlı iç harçtan koyup bohça şeklinde kapatın 1.
- Streç filmle top şeklinde sarın, buzdolabında en az 3 saat dinlendirin 1.
- Üzerine zeytinyağı, tarçın ve limon suyu dökerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: