Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Topik tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4 adet soğan 1
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1
- Yarım tatlı kaşığı kimyon 1
- 4 çay kaşığı tuz 1
- 1 adet limon 1
- Yarım su bardağı tahin 1
- 1 tatlı kaşığı beyaz biber 1
- 2 su bardağı haşlanmış nohut 1
Yapılışı:
- Soğanı soyup ikiye bölerek ince halkalar şeklinde doğrayın ve tencereye alıp haşlayın 1. İçerisine çubuk tarçın ve tane karanfil ekleyin 1.
- Haşlanan soğanları geniş bir kaba alarak üzerine çam fıstığı, kuş üzümü, kimyon ve tuzu ekleyin 1. 2-3 damla limon sıktıktan sonra tahin ekleyerek kıvam alana kadar iyice yoğurun 1.
- Haşlanmış nohutu püre haline getirin 1. Üzerine zeytinyağı, beyaz biber ve tuz ekleyerek yoğurmaya devam edin 1.
- Hafif nemli bir tülbenti tezgaha serin ve üzerine nohutu spatula yardımıyla sıvayın 1. Ortasına hazırladığınız iç malzemeyi ekleyerek tülbent yardımıyla uçlarını kapatarak bohça şeklini almasını sağlayın 1.
- Tülbenti açtıktan sonra servis tabağına alıp, üzerlerine hafif tarçın serperek servis edebilirsiniz 1.
Alternatif bir topik tarifi için Arda'nın Mutfağı sitesini de inceleyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: