• Buradasın

    Topik hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Topik yemeği, Ermeni mutfağına aittir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Topik tarifi nasıl yapılır?

    Topik tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 adet soğan - 2 yemek kaşığı çam fıstığı - 2 yemek kaşığı kuş üzümü - Yarım tatlı kaşığı kimyon - 4 çay kaşığı tuz - 1 adet limon - Yarım su bardağı tahin - 1 tatlı kaşığı beyaz biber - 2 su bardağı haşlanmış nohut Yapılışı: 1. Soğanı soyup ikiye bölerek ince halkalar şeklinde doğrayın ve tencereye alıp haşlayın. 2. Haşlanan soğanları geniş bir kaba alarak üzerine çam fıstığı, kuş üzümü, kimyon ve tuzu ekleyin. 3. Haşlanmış nohutu püre haline getirin. 4. Hafif nemli bir tülbenti tezgaha serin ve üzerine nohutu spatula yardımıyla sıvayın. 5. Tülbenti açtıktan sonra servis tabağına alıp, üzerlerine hafif tarçın serperek servis edebilirsiniz. Alternatif bir topik tarifi için Arda'nın Mutfağı sitesini de inceleyebilirsiniz.

    Topik içinde ne var?

    Topik içinde bulunan malzemeler şunlardır: Hamur için: haşlanmış nohut, patates, tahin, tuz. İç harç için: piyazlık doğranmış kuru soğan, kuş üzümü, dolmalık fıstık, tarçın, yenibahar, karabiber, zeytinyağı, tahin. Ayrıca, topik üzerine servis yaparken limon suyu ve zeytinyağı da eklenebilir.