Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Topalak, başta Konya olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde farklı isimlerle yapılan bir yemektir 1.
Malzemeler:
- Köftesi için: 400 gram kıyma, 1 su bardağı ince bulgur, 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 adet orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber 3.
- Sosu için: 1 yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber 1.
- Diğer malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 litre sıcak su 3.
Yapılışı:
- Köfte malzemelerini karıştırıp minik köfteler yuvarlayın ve üzerine un serpin 13.
- Yağ ve salçayı kavurun, nane ve baharatları ekleyin 1.
- Sıcak su ekleyin, su kaynadığında nohut ve köfteleri ekleyin 13.
- Köfteler pişene kadar pişirin 1.
Servis önerisi: Yanında ayran, turşu ve taze köy ekmeği ile sunulabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: