Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 750 g kıyma 1;
- 1 su bardağı ince bulgur 1;
- 1 yumurta 1;
- Yarım demet maydanoz 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1;
- 4 su bardağı et suyu 1;
- Tuz, karabiber 1.
Yapılışı:
- Kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi derin bir kaseye alıp yoğurun 1.
- Misket büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın 1.
- Haşlanmış nohudun suyunu süzün 1.
- Domates salçası ve biber salçasını tereyağında kavurun 1.
- Et suyunu ilave edip kaynatın 1.
- Köfte ve haşlanmış nohutu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin 1.
- Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin 1. Sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: