• Buradasın

    Topalak çorbası yanına ne gider?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming bowl of **topalak çorbası** sits at the center of a rustic wooden table, surrounded by small plates of **patates salatası**, **çoban salata**, **yoğurtlu kabak**, and a basket of warm flatbread, with fresh herbs and lemon wedges scattered nearby.
    Topalak çorbası yanına şu yemekler ve mezeler tercih edilebilir:
    • Patates salatası 15;
    • Bol yeşillikli salata 1;
    • Soğan salatası 5;
    • Çoban salata 3;
    • Yoğurtlu kabak mezesi veya haydari 3.
    Ayrıca, topalak çorbasının yanında pilav da iyi bir tamamlayıcı olabilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Topalak nerenin yemeği ve nasıl yapılır?

    Topalak, başta Konya olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde farklı isimlerle yapılan bir yemektir. Malzemeler: Köftesi için: 400 gram kıyma, 1 su bardağı ince bulgur, 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 adet orta boy soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber. Sosu için: 1 yemek kaşığı salça, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber. Diğer malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 litre sıcak su. Yapılışı: 1. Köfte malzemelerini karıştırıp minik köfteler yuvarlayın ve üzerine un serpin. 2. Yağ ve salçayı kavurun, nane ve baharatları ekleyin. 3. Sıcak su ekleyin, su kaynadığında nohut ve köfteleri ekleyin. 4. Köfteler pişene kadar pişirin. Servis önerisi: Yanında ayran, turşu ve taze köy ekmeği ile sunulabilir.