Yufkadan tirit yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 400 gr kıyma veya et - 1 lt sıcak et suyu - 60 gr domates salçası - 5 adet kuru yufka - 80 gr ayçiçek yağı - Tuz - Karabiber - Sarımsaklı yoğurt - Tereyağı Yapılışı: 1. Orta boy bir tepsiye elinizle yufkaları kırıp düzgünce yayın. 2. Bir tencerede ince kıyılmış soğanı ve eti koyup güzelce kavurun. 3. Salçasını, tuzunu ve karabiberini ilave edin. 4. İçine sıcak et suyunu koyup suyla da güzelce kaynatın. 5. Tepsideki yufkanın her tarafına eşit olarak kepçeyle döküp üzerini bir kapakla kapatın. 6. Beş dakika kadar yufkaların kabarmasını sağlayın. 7. Sıcak servis edin. Ayrıca, tavuklu yufka tiriti yapmak için de aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Bütün bir tavuğu beş altı bardak su ile haşlayın. 2. Haşlandıktan sonra tavuk etlerini didikleyip suyundan ayırın. 3. Ayrı bir yerde yufkaları rulo yapıp iki parmak eninde kesin ve yağlı tepsiye dizin. 4. Fırını 200 dereceye ayarlayıp kızartın. 5. Kızaran yufkaları fırından çıkarın. 6. Bir kasede süzme yoğurtla dövülmüş sarımsağı karıştırın. 7. Servis ederken tavuk suyunu yufkaların üzerine dökün, sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve tereyağını kırmızı biberle birlikte her tarafına gezdirin.