• Buradasın

    Tirit için hangi ekmek kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tirit yapımında beyaz ekmek veya tam buğday ekmeği kullanılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tirit için hangi yufka kullanılır?

    Tirit yapımında hazır yufka veya ev yapımı yufka kullanılabilir. Kütahya yöresine ait tirit tarifinde, yufkaların rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında kesildikten sonra fırında kızartılması önerilir. Diğer bölgelerde ise yufkalar, et suyuyla ıslatılmak üzere küçük parçalara bölünerek fırında kızartılır veya tavada hafifçe kurutulur.

    Ekmek çeşitleri ile neler yapılabilir?

    Ekmek çeşitleriyle yapılabilecek bazı şeyler: Kahvaltılık tarifler: Maydanozlu ekmek dilimleri; Bayat ekmek pizzası; Köz patlıcanlı ekmek dilimleri (Bruschetta); Salamlı ve kuru domatesli ekmek pizzası; Fesleğenli domatesli ekmek dilimleri; Kavurmalı ekmek pizzası; Kırmızı biberli ekmek pizzası; Fırında kremalı ıspanaklı ekmek pizzası. Diğer tarifler: Kuru üzümlü ekmek pudingi; Zahterli ekmek; Ispanaklı, peynirli strata; Sarımsaklı ekmek; Pita ekmeği; Çiçek ekmek; Glutensiz ekmek; Köy ekmeği; Brötshen. Ayrıca, bayat ekmekleri fırında kızartıp galeta unu haline getirebilir veya küp şeklinde kesip çorbalara ekleyebilirsiniz.