Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufkadan tirit yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 400 gr kıyma veya et 1
- 1 lt sıcak et suyu 1
- 60 gr domates salçası 1
- 5 adet kuru yufka 1
- 80 gr ayçiçek yağı 1
- Tuz 1
- Karabiber 1
- Sarımsaklı yoğurt 2
- Tereyağı 2
Yapılışı:
- Orta boy bir tepsiye elinizle yufkaları kırıp düzgünce yayın 1.
- Bir tencerede ince kıyılmış soğanı ve eti koyup güzelce kavurun 1.
- Salçasını, tuzunu ve karabiberini ilave edin 1.
- İçine sıcak et suyunu koyup suyla da güzelce kaynatın 1.
- Tepsideki yufkanın her tarafına eşit olarak kepçeyle döküp üzerini bir kapakla kapatın 1.
- Beş dakika kadar yufkaların kabarmasını sağlayın 1.
- Sıcak servis edin 1.
Ayrıca, tavuklu yufka tiriti yapmak için de aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Bütün bir tavuğu beş altı bardak su ile haşlayın 2.
- Haşlandıktan sonra tavuk etlerini didikleyip suyundan ayırın 2.
- Ayrı bir yerde yufkaları rulo yapıp iki parmak eninde kesin ve yağlı tepsiye dizin 2.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp kızartın 2.
- Kızaran yufkaları fırından çıkarın 2.
- Bir kasede süzme yoğurtla dövülmüş sarımsağı karıştırın 2.
- Servis ederken tavuk suyunu yufkaların üzerine dökün, sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve tereyağını kırmızı biberle birlikte her tarafına gezdirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: