• Buradasın

    Tepsi mantısı patatesli olur mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, tepsi mantısı patatesli olabilir 14.
    Patatesli tepsi mantısı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 14;
    • 6 adet rendelenmiş havuç 14;
    • 8 adet haşlanmış patates 14;
    • 2 çay kaşığı tuz 14;
    • 2,5 su bardağı süzme yoğurt (arzuya göre sarımsaklı) 14;
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 14;
    • 1,5 yemek kaşığı domates salçası 14;
    • 1 yemek kaşığı kuru nane 14;
    • 1 yemek kaşığı pul biber 14;
    • 1 yemek kaşığı sumak 14.
    Yapılışı:
    1. Patateslerin kabuklarını soyup geniş bir tencerede su ilavesiyle birlikte haşlayın 14.
    2. Haşlanan patatesleri rendeleyin 14.
    3. Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin 14.
    4. Tavada sıvı yağı kızdırın ve rendelenmiş havuçları ilave edip yumuşayana dek kavurun 14.
    5. Yumuşayan havuçların üzerine patatesleri ilave edin ve tuzunu ekleyip 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın 14.
    6. Borcama hazırladığınız patates karışımını dökün ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin 14.
    7. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın 14.
    8. Soğumuş olan patates karışımının üzerine süzme yoğurdunu ekleyin ve tekrar üzerini düzeltip buzdolabında 1 saat bekletin 14.
    9. Soğumuş olan patates mantısını dilimledikten sonra üzerlerine kuru nane, pul biber ve sumak serpiştirin 14.
    10. Bir tavada tereyağını kızdırın, üzerine salçayı ekleyip kavurun 14.
    11. Tereyağlı salça karışımını servis etmeden önce patates mantısının üzerine dökün ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Patatesli mantının içine hangi baharatlar konur?

    Patatesli mantının içine karabiber, kırmızı toz biber ve tuz gibi baharatlar eklenir.

    Mantının içine ne konur?

    Mantının içine genellikle kıyma konur, ancak farklı iç malzemeler de kullanılabilir. İşte bazıları: Pirinç, bulgur. Patates. Mercimek, lor, nohut, tavuk, ıspanak, mantar. İç malzemenin yanı sıra, mantıya lezzet katmak için soğan, baharatlar ve sarımsak da eklenebilir.

    Mantı hamuruna ne konur?

    Mantı hamuruna aşağıdaki malzemeler konur: 3 su bardağı un; 1 su bardağı su; 1 adet yumurta; 1 tutam tuz. Ayrıca, hamuru yoğurmak için ekstra un da gerekebilir.

    Kayseri tepsi mantısının içine ne konur?

    Kayseri tepsi mantısının içine kıymalı harç konur. İç harç için gerekli malzemeler: - 300 g az yağlı kıyma; - 2 adet kuru soğan; - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; - 1 çay kaşığı karabiber; - 1 çay kaşığı tuz.

    Patatesli mantı nasıl yapılır?

    Patatesli mantı (hingel) yapımı için gerekli malzemeler: Hamur için: 4 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz. İç harcı için: 4 adet orta boy patates, 1 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber. Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 kase sarımsaklı yoğurt. Yapılış aşamaları: 1. Hamurun hazırlanması: Unu geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtayı ekleyin ve tuzu serpin. Kontrollü bir şekilde suyu ekleyerek sert bir hamur yoğurun. 2. Patatesli iç harcın hazırlanması: Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. 3. Mantıların hazırlanması: Dinlenen hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdane ile açın. 4. Hingelin haşlanması: Geniş bir tencerede su kaynatın ve tuz ekleyin. 5. Sosun hazırlanması: Tereyağını küçük bir tavada eritin.

    Mantı en güzel nasıl pişirilir?

    Mantı en güzel şekilde şu adımlarla pişirilir: 1. Hamurun Hazırlanması: 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 adet yumurta kullanılarak hamur yoğrulur. 2. İç Harcın Hazırlanması: 250 gram az yağlı kıyma, 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş), yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı tuz kullanılarak iç harç yapılır. 3. Mantının Şekillendirilmesi: Dinlenen hamur üç eşit bezeye ayrılır ve her bezeden kalın bir yufka şeklinde açılır. 4. Pişirme: Mantılar, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı salça ile hazırlanan sosla harmanlanır. Ayrıca, mantıyı dondurarak saklayıp daha sonra pişirmek de mümkündür.

    Haşlanmış patatesle mantı olur mu?

    Evet, haşlanmış patatesle mantı yapılabilir. Patates mantısı tarifi için gerekli malzemeler: 4 adet haşlanmış patates; 1 tatlı kaşığı tuz; Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış); 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber. Hazırlanışı: 1. Haşlanmış patatesleri derin bir kapta püre haline getirin. 2. Tuz, pul biber, karabiber ve maydanozu patateslerin üzerine ilave edip güzelce karıştırın. 3. Hazırlamış olduğunuz patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve tam ortasına parmağınızla bastırarak çanak şeklini verin. 4. Kıymalı harç için sıvıyağı bir tavada kızdırın ve kıymayı ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavurun. 5. Kavrulan kıymanın içerisine rendelenmiş domates ekleyin, biraz karıştırdıktan sonra baharatları ve en son maydanozu ekleyip harmanlayın ve ocaktan alın. 6. Soğuyan kıymayı çanak patateslerin içerisine doldurun. 7. Hazırlamış olduğunuz mantı patateslerini servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin ve en son tereyağında eritilmiş kuru nane gezdirerek servis edin.