Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli tepsi mantısı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 14;
- 6 adet rendelenmiş havuç 14;
- 8 adet haşlanmış patates 14;
- 2 çay kaşığı tuz 14;
- 2,5 su bardağı süzme yoğurt (arzuya göre sarımsaklı) 14;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 14;
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası 14;
- 1 yemek kaşığı kuru nane 14;
- 1 yemek kaşığı pul biber 14;
- 1 yemek kaşığı sumak 14.
Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soyup geniş bir tencerede su ilavesiyle birlikte haşlayın 14.
- Haşlanan patatesleri rendeleyin 14.
- Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin 14.
- Tavada sıvı yağı kızdırın ve rendelenmiş havuçları ilave edip yumuşayana dek kavurun 14.
- Yumuşayan havuçların üzerine patatesleri ilave edin ve tuzunu ekleyip 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın 14.
- Borcama hazırladığınız patates karışımını dökün ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin 14.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakın 14.
- Soğumuş olan patates karışımının üzerine süzme yoğurdunu ekleyin ve tekrar üzerini düzeltip buzdolabında 1 saat bekletin 14.
- Soğumuş olan patates mantısını dilimledikten sonra üzerlerine kuru nane, pul biber ve sumak serpiştirin 14.
- Bir tavada tereyağını kızdırın, üzerine salçayı ekleyip kavurun 14.
- Tereyağlı salça karışımını servis etmeden önce patates mantısının üzerine dökün ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: