Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel tepsi mantısı yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- Hamur için: 500 gram un, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı su 2.
- İç harç için: 250 gram kıyma, 1 adet soğan, tuz, karabiber 3.
- Sos için: 2 yemek kaşığı salça, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 2-3 diş sarımsak 2.
Yapılışı:
- Geniş bir kapta unu, yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyip sert bir hamur yoğurun 2.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp 10-15 dakika dinlendirin 2.
- Soğanı ince ince doğrayın veya rendeleyin 2.
- Kıymayı bir kaba alıp üzerine doğranmış soğan, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biber ekleyip iyice karıştırın 2.
- Dinlenmiş hamuru tezgaha alın ve merdane yardımıyla ince bir şekilde açın 2. Hamurdan küçük kareler kesin 2.
- Her bir kare hamurun ortasına kıymalı harçtan küçük bir parça koyun 2. Hamurun dört köşesini ortada birleştirerek bohça şeklinde kapatın 2.
- Yağlanmış fırın tepsisine mantıları dizin 2. Üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında mantıları kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin 2.
- Bir tavada salçayı biraz su ile açarak kavurun 2. Mantılar fırından çıktıktan sonra üzerine bu sosu gezdirin 2.
- Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın 2. Mantının üzerine yoğurt gezdirerek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: