Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel tepsi mantısı yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- Hamur için: 3 su bardağı un, 1 yumurta, yarım su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz 5.
- İç harç için: 250 gram kıyma, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı sıvı yağ 5.
- Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber 5.
Yapılışı:
- Unu geniş bir kaba eleyin, ortasına yumurtayı kırın ve tuz ekleyin 5.
- Yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın, hamur pürüzsüz ve yumuşak olmalı, gerekirse su ekleyebilirsiniz 5.
- Hamuru 10-15 dakika dinlendirin 5.
- Soğanı sıvı yağda kavurun, rengi pembeleşince kıymayı ekleyin ve tamamen pişene kadar kavurun 5.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın 5.
- Hamuru unlu bir zeminde ince açın, yaklaşık 2-3 mm kalınlığında olmalıdır 5.
- Hamuru kareler halinde kesin, karelerin ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı harç koyun 5.
- Kenarlarını üst üste kapatarak üçgen şeklinde veya yuvarlak olarak kapatın 5.
- Tepsiyi yağlayın veya pişirme kağıdı serin, mantıları tepsiye yerleştirin 5.
- Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin 5.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin 5.
- Yoğurt ve sarımsağı karıştırın, fırından çıkan mantıların üzerine dökün, tereyağını da gezdirin 5.
Tepsi mantısı, yoğurtlu sarımsak sosu ve tereyağlı pul biberle zenginleştirilerek servis edilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: