Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates mantısı tarifi için gerekli malzemeler:
- 4 adet haşlanmış patates 14;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Haşlanmış patatesleri derin bir kapta püre haline getirin 1.
- Tuz, pul biber, karabiber ve maydanozu patateslerin üzerine ilave edip güzelce karıştırın 1.
- Hazırlamış olduğunuz patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve tam ortasına parmağınızla bastırarak çanak şeklini verin 1.
- Kıymalı harç için sıvıyağı bir tavada kızdırın ve kıymayı ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavurun 1.
- Kavrulan kıymanın içerisine rendelenmiş domates ekleyin, biraz karıştırdıktan sonra baharatları ve en son maydanozu ekleyip harmanlayın ve ocaktan alın 1.
- Soğuyan kıymayı çanak patateslerin içerisine doldurun 1.
- Hazırlamış olduğunuz mantı patateslerini servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin ve en son tereyağında eritilmiş kuru nane gezdirerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: