Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu pırasalı börek yapımı için gerekli malzemeler:
- 6 adet yufka 1;
- 1 kg pırasa 1;
- 3 adet tavuk göğsü 1;
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 çorba kaşığı köri 1;
- Tuz 1;
- Üzeri için: 3 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Tavuk etini, yumuşayana kadar haşlayın 1. Tencereyi ocaktan almaya yakın tuz ekleyin 1. Tavuk etini süzüp elinizle didikleyin 1.
- Pırasaları incecik kıyın ve bir tavada sıvı yağla iyice kavurun 1. Didiklenmiş tavuğu üzerine ekleyerek harmanlayın 1. Köri ilave edip biraz daha çevirin 1.
- Yufkanın üzerine sürmek için, malzemeleri iyice çırpın 1.
- Bir yufkayı tepsiye serin ve üzerini sütlü karışımla ıslatın 1. İkinci ve üçüncü yufkaları da aynı şekilde tepsiye koyup ıslatın 1.
- Üçüncü yufkanın üzerine tavuklu pırasalı harcı ekleyip, kalan yufkaları da aralarına sütlü karışımdan sürerek üst üste koyun 1.
- Kalan sütlü karışımı en üste yayın 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin 1.
- Ilınınca, dilimleyip servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: