Buradasın
Tavuklu yufka böreğinin sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu yufka böreğinin sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 250 gram tavuk göğsü 1
- 1 adet soğan (ince doğranmış) 1
- 1 adet biber (isteğe bağlı) 1
- 1 adet domates (rendelenmiş) 1
- 1 yemek kaşığı salça 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Tuz, karabiber ve kekik 1
- 1 su bardağı su 1
Hazırlanışı:
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve içine doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- İsteğe bağlı olarak doğranmış biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun 1.
- Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayarak tavaya ekleyin ve tavukların rengi değişene kadar pişirin 1.
- Tavuklar piştikten sonra rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyin, tüm malzemeleri güzelce karıştırın 1.
- Tuz, karabiber ve kekik ekleyerek tatlandırın 1.
- Son olarak, bir su bardağı suyu ekleyin ve sosun kaynamasını bekleyin 1. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin 1.
Bu sos, hazır yufkalarla veya ev yapımı hamurla hazırlanan böreklerde kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: