Evde tavuk dürüm yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr tavuk göğsü veya but (jülyen doğranmış); 2 yemek kaşığı yoğurt; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı kekik; Tuz ve karabiber; 1 diş sarımsak; Lavaş ekmeği; 1 adet domates; 1 adet salatalık; 1 adet kırmızı soğan; 1 adet avokado püresi; Taze maydanoz. Yapılışı: 1. Yoğurt, zeytinyağı, domates salçası, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırarak marinasyon sosunu hazırlayın. 2. Tavukları bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. 3. Orta-yüksek ateşte geniş bir tavayı ısıtın. 4. Sos için, küçük bir kasede yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın. 5. Lavaş ekmeğinin üzerine hazırladığınız sosu sürün. 6. Pişirdiğiniz tavuk parçalarını ekleyin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. 7. Dürümü dikkatlice sarın ve sıcak servis edin.