Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı patatesin en iyi nasıl pişirildiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak tatlı patatesin pişirilebileceği bazı yöntemler şunlardır:
- Fırında pişirme 14. Tatlı patates yıkanır, kabukları soyulur ve eşit boyutlarda doğranır 1. Zeytinyağı ve baharatlar eklenerek fırın tepsisine ya da fırına girebilen bir kaba dizilir 1. 180 derece fırında, kesilen boyutlara göre 20 dakika pişirilir 1.
- Haşlama 1. Tatlı patates yıkanır, kabukları soyulur ve eşit boyutlarda doğranır 1. Tencereye alınan patatesin üzerini geçecek kadar su koyulur ve haşlanmaya bırakılır 1. 10-15 dakika sonra patatesler haşlanır 1.
- Kızartma 1. Tatlı patates yıkanır, kabukları soyulur ve çubuk halde dilimlenir 1. Su içerisinde birkaç saat bekletilir 1. Suyu süzülür ve tatlı patatesler iyice kurulanır 1. Isınan yağda kızartılır 1.
- Soteleme 1. Patates yıkanır, kabukları soyulur ve dilimlenir 1. Tavaya az miktarda yağ alınır ve patatesler eklenerek kavrulur 1. Orta yüksek ateşte pişirilen patatesler baharatlanarak genellikle garnitür olarak servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: