Buradasın
Tatlı patates en iyi nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı patatesin en iyi şekilde pişirilmesi için birkaç yöntem önerilmektedir:
- Fırında Pişirme: Tatlı patatesleri yıkayıp kabuklarıyla birlikte dilimleyin, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırın 12. 200°C fırında 25-30 dakika pişirin 2.
- Haşlama: Tatlı patatesleri soyup eşit boyutlarda doğrayın, tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyun ve haşlayın 1. 10-15 dakika sonra patatesler pişecektir 1.
- Kızartma: Tatlı patatesleri çubuk halinde dilimleyip suda birkaç saat bekletin, suyunu süzüp iyice kurulayın 1. Isınan yağda kızartarak servis edin 1.
- Soteleme: Tatlı patatesleri dilimleyip tavaya az miktarda yağ alarak kavurun 1. Orta yüksek ateşte pişirip baharatlayarak garnitür olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: