Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tatlı patates köftesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet büyük boy tatlı patates 4;
- 1 su bardağı un (isteğe bağlı olarak tam buğday unu kullanılabilir) 4;
- 1 çay kaşığı tuz 4;
- 1 çay kaşığı karabiber 4;
- 1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı) 4;
- 1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya lor peyniri 4;
- 1/2 su bardağı doğranmış maydanoz veya dereotu 4;
- 2 adet yumurta 4;
- Kızartmak için sıvı yağ 4.
Yapılışı:
- Tatlı patatesler iyice yıkanarak kabuklarıyla birlikte haşlanır 4.
- Haşlama işlemi, patateslerin tamamen yumuşamasını sağlamalıdır 4.
- Haşlanmış tatlı patateslerin kabukları soyulur ve bir kabın içine alınarak iyice ezilir 4.
- Ezilmiş patateslerin üzerine un, tuz, karabiber, kimyon, rendelenmiş peynir, doğranmış yeşillikler ve yumurtalar eklenir 4.
- Tüm malzemeler iyice karıştırılarak homojen bir karışım elde edilir 4.
- Karışımın kıvamı çok cıvık olmamalıdır; gerekirse un ilave edilerek daha katı bir kıvam elde edilir 4.
- Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır ve düz bir yüzeyde hafifçe bastırılarak şekil verilir 4.
- Bir tavada yeterli miktarda sıvı yağ ısıtılır 4.
- Isınan yağda köfteler altın rengi alana kadar, her iki tarafı da kızartılır 4.
- Kızaran köfteler, kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağının süzülmesi sağlanır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: