Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler (6-8 kişilik) 3:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 1 patates (küçük küpler halinde doğranmış) 3;
- 1 büyük soğan (küçük küpler halinde doğranmış) 3;
- 750 gr bal kabağı (kabaca doğranmış) 3;
- 1 litre sebze veya et suyu 3;
- Arzuya göre sıcak su 3;
- Tuz ve karabiber 3;
- Rendelenmiş muskat 3;
- 80 gr krema 3.
Hazırlanışı 3:
- Büyük bir tencerede tereyağını eritin 3. Küp şeklinde doğranmış patates ve soğanı tencereye ekleyin, tuz ve karabiber ilave edin 3. Orta ateşte tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika boyunca sebzelerin buharda pişmesini sağlayın 3.
- Kabaca doğradığınız bal kabağını tencereye ilave edin, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişirmeye devam edin 3. Balkabağı piştiğinde yumuşak bir kıvam alacaktır 3.
- Tencereye sebze veya et suyunu dökün ve karışımı kaynamaya bırakın 3. Sebzeler tamamen yumuşadığında ocaktan alın 3.
- Çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirmek için blenderdan geçirin 3. İstediğiniz kıvama ulaşmak için bu aşamada sıcak su ekleyebilirsiniz 3.
- Blenderdan geçirilmiş çorbaya kremayı ekleyin 3. Ardından tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ile tatlandırarak karıştırın 3. Çorbanız servise hazır!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: