Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü balkabağı çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg balkabağı (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış) 12;
- 2 orta boy patates (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış) 12;
- 2 orta boy havuç (kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış) 12;
- 1 büyük boy soğan (ince doğranmış) 12;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 12;
- 4 su bardağı tavuk suyu veya sebze suyu 12;
- 2 su bardağı süt 12;
- 1 çay kaşığı taze rendelenmiş muskat 12;
- Tuz ve karabiber 12;
- Zeytinyağı (isteğe bağlı) 12;
- Kremalı servis için bir miktar krema (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Sebzeleri soteleme: Bir tencerede zeytinyağını ısıtın 12. Soğan ve sarımsağı ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun 12. Ardından havuç ve patatesi ekleyin ve sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin 12.
- Balkabağını ekleme: Doğranmış balkabağını tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha tüm malzemelerle birlikte kavurun 12.
- Çorbanın sıvısını ekleme: Tavuk suyu veya sebze suyunu ekleyin 12. Tencerenin kapağını kapatın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin 12.
- Çorbayı püre haline getirme: Pişen sebzeleri bir blender yardımıyla püre haline getirin veya el blenderı kullanarak tencerede bu işlemi yapın 12.
- Sütü ve baharatları ekleme: Püre haline getirdiğiniz sebzelere sütü ekleyin 12. Muskat, tuz ve karabiber ile tatlandırın 12. Çorbayı kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin 12.
- Servis: Çorbanız hazır olduğunda, isterseniz üzerine bir miktar krema ekleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: