Kabak çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yeşil kabak; 2 yemek kaşığı un (tepeleme); 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 3 su bardağı süt; 4 su bardağı su; Bir tutam dereotu; Tuz, pul biber, karabiber, nane. Yapılışı: 1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin. 2. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. 3. Çırpma teliyle hızlıca çırpıp diğer taraftan sütü ilave edin. 4. Suyu da ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra kaynamasını sağlayın. 5. Kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin. 6. Blendırdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ilave edin. 7. Çorbanızın kıvamı kullandığınız kabakların büyüklüğüne göre değişebilir. Servis önerisi: Çorbayı, kızarmış ekmek ve fırında kabak dilimleriyle servis edebilirsiniz.