Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evet, tam buğday unu ile focaccia yapılabilir 3.
Tam buğdaylı focaccia tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık su 3;
- 1 tatlı kaşığı instant maya 3;
- 1 çorba kaşığı bal (ya da toz şeker) 3;
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 2 su bardağı tam buğday unu 3;
- 2 su bardağı un 3.
Yapılışı:
- Unu eleyin 3.
- Su, maya ve balı iyice karıştırın 3.
- Unun yarısını yoğurma kabına alın, ortasında boşluk açıp maya, su ve bal karışımını dökün 3.
- Üzerine sızma zeytinyağını da ekleyip çatalla karıştırın 3.
- Karışınca tuzu ekleyin ve elediğiniz undan eklemeye devam edin 3.
- Hamur kıvam alınca tezgahı unlayıp hamuru tezgaha alın 3.
- Hamur yumuşak ekmek hamuru kıvamına gelene kadar yaklaşık 10-12 dakika iyice yoğurun 3.
- Gerektikçe un eklemeye devam edin, ancak çok eklerseniz sert bir hamur olur dikkatlice un ekleyin 3.
- Yoğurulan hamurun ağzını kapatın ve 1 saat mayalandırın 3.
- Hamur mayalanırken kuru domatesleri yumuşaması için sıcak suya koyun 3.
- Mayalanan hamuru unladığınız tezgaha alın havasını almak için hafif yoğurun ve pişireceğiniz kabı sızma zeytinyağı ile yağlayıp hamuru içinde yayarak şekil verin 3.
- Kabın üzerini streç film ile örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın 3.
- Hamur mayalanana kadar zeytinleri çekirdeklerinden ayırın, kırmızı soğanı ince dilimlere ayırın, mantarı dilimleyin 3.
- Mayalanan hamurun üzerine 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağını gezdirin, parmaklarınızla hamura bastırın 3.
- Üzerine bütün malzemeleri dilediğiniz şekilde dizin 3.
- Fırını 180 fanlı ayarda derecede ısıtın, içine bir kase kaynar su koyun 20 dakika pişirdikten sonra 200 dereceye çıkartın ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin 3.
- Çıkartınca üzerine
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: