Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Altı ana çeşit buğday unu bulunmaktadır 1:
- Çok Amaçlı Un: En yaygın kullanılan un türüdür ve maya ekmekleri, kekler, kurabiyeler ve pastalar gibi çeşitli fırınlanmış ürünler için uygundur 12.
- Ekmek Unu: Maya ekmekleri yapmak için ideal olan daha yüksek bir glüten içeriğine sahiptir 12.
- Kendiliğinden Kabaran Un: Çok amaçlı una benzer, ancak tuz ve mayalama maddesi eklenmiştir 1.
- Kek Unu: Yumuşak buğdaydan öğütülmüş, düşük protein içeriğine sahip ince dokulu undur 12.
- Börek Unu: Kek unu ile çok amaçlı un arasında özelliklere sahiptir 1.
- Tam Buğday Unu: Buğdayın tüm çekirdeğinden öğütülür ve lif, vitamin ve mineral açısından zengindir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: