Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam buğday unu, kepek, endosperm ve rüşeym kısımlarının tamamını içerdiği için beyaz una göre daha yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğine sahiptir 123.
Tam buğday ununun sağlığa bazı faydaları şunlardır:
- Sindirim sistemine iyi gelir 123. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık sorununu önler 123.
- Kalp sağlığını korur 123. Kolesterol seviyelerini düşürerek kalp krizi ve inme gibi kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olur 123.
- Kilo kontrolüne yardımcı olur 123. Tok tutucu özelliği ile kalori alımını kısıtlar ve açlık krizlerini önler 123.
- Kan şekerini dengeler 123. Düşük glisemik indekse sahip olduğu için kan şekerini yavaşça yükseltir ve dengeler 123.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir 24. B vitaminleri ve çinko gibi maddeler, vücut direncini artırarak hastalıklara karşı koruma sağlar 24.
- Kemik sağlığını destekler 12. Magnezyum ve fosfor gibi mineraller, kemik sağlığını destekler ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının önüne geçebilir 12.
Tam buğday unu, gluten içerdiği için hassas kişiler tarafından tüketilmemelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: