Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam buğday makarna, buğdayın kepek, endosperm ve tohum kısımlarını tümüyle içeren, rafine edilmemiş bir besindir 2. Bu özellikleri sayesinde:
- Daha zengin bir besin profiline sahiptir 2. Protein, antioksidan, demir, çinko, B vitamini, magnezyum, selenyum ve folik asit içerir 3.
- Glisemik indeksi düşüktür 13. Bu sayede kan şekerinde ani değişimlerin önüne geçer 3.
- Sindirim sistemine faydalıdır 23. Prebiyotik lifler içerir ve bağırsak sağlığını destekler 2.
- Kilo aldırma riski daha düşüktür 3. Uzun süre tokluk hissi sağlar 3.
Ancak, tam buğday makarna da dahil olmak üzere, makarnanın sağlıklı olabilmesi için porsiyon miktarına dikkat etmek ve sağlıklı malzemelerle hazırlamak önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: