Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Durum buğdayından yapılan makarna, birkaç açıdan daha iyidir:
- Yüksek besin değeri: Durum buğdayı, yüksek protein ve mineral içeriği ile daha besleyici bir seçenektir 15.
- Pişirme kalitesi: Durum buğdayından yapılan makarna, pişirme sırasında şeklini korur ve birbirine yapışmaz 15.
- Glisemik indeks: Al dente (diri) pişirildiğinde, kan şekerini daha yavaş yükselttiği için düşük glisemik indekse sahiptir 24.
- Renk ve görünüm: Yüksek karotenoid içeriği sayesinde altın sarısı bir renge sahiptir, bu da estetik açıdan çekici kılar 15.
- Sağlık: Soğuk olarak tüketildiğinde, sıcak makarnaya göre daha az insülin-şeker patlamasına yol açar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: