Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maya kullanarak tam buğday ekmek hamurunu kabartmak için bazı püf noktalar:
- Yaş maya kullanılıyorsa, maya 1 su bardağı ılık sütte eritilmelidir 1.
- Kuru veya instant maya kullanılıyorsa, maya doğrudan unla karıştırılabilir 24.
- Mayalar, glikozla tepkimeye girerek glikozu parçalar ve karbondioksit açığa çıkar 24. Bu gaz, hamurun içine dağılır ve hamurun kabarmasını sağlar 24.
- Hamur, yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulmalı, ardından mayalanması için zaman verilmelidir 124.
- Mayalanma için hamur, hava almayacak bir şekilde oda sıcaklığında en az 1 saat dinlendirilmelidir 24.
Hamurun iki katına çıktığı zaman mayalama işlemi sona erer 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: