Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tam buğday ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram tam buğday unu 1;
- 1 paket kuru maya 1;
- 1 tatlı kaşığı şeker 1;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1;
- 2-3 su bardağı su (aldığı kadar) 1.
Yapılışı:
- Unu yoğurma kabına alın 13.
- Ortasını açıp maya, şeker ve tuzu ekleyin 13.
- Suyu yavaş yavaş ekleyip yoğurun 13. Hamur, hafif ele yapışan ve kulak memesi kıvamında olmalı 13.
- Hamur toparlandıktan sonra 10 dakika daha yoğurun 1.
- Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın 13.
- Mayalanma sonunda hamuru 2 bezeye ayırıp güzel şekil verin 1.
- Bezeleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın ve üzerine bıçak ile çizikler atın 1.
- Fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakın 1.
- Ilık bir ortamda yaklaşık 45-50 dakika mayalandırın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin 1.
Tam buğday ekmeği tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: