Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin ve pekmezli kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 yumurta 12;
- 1,5 su bardağı toz şeker 2;
- 1 su bardağı ayçiçek yağı 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 3 su bardağı un 2;
- 1 paket vanilya 2;
- 2 paket kabartma tozu 2;
- 1 avuç ceviz (ince kıyılmış) 2;
- yarım su bardağı tahin 2;
- yarım su bardağı üzüm pekmezi 2.
Yapılışı:
- Bir kapta toz şeker ve yumurtayı, şeker eriyene kadar çırpın 2.
- Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip karıştırın 2.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın 2.
- Hazırlanan karışımdan bir su bardağı ayırıp içine tahin, pekmez ve cevizi ekleyin, karıştırın 2.
- Kek kalıbını yağlayın ve içine sade karışımı dökün 2.
- Üzerine ayırdığınız tahin pekmezli karışımı ekleyin ve bir çubukla desenler oluşturun 2.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin 2.
- Fırından çıkardıktan sonra keki telin üzerinde soğutun 2.
- Servis için tahin, pekmez ve süt karışımını hazırlayıp kekin üzerine dökün, cevizle süsleyin 2.
Pişirme süresi fırının özelliklerine göre değişiklik gösterebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: