Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahinli kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Kek harcını hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini beklemek önemlidir 12.
- Mikser Kullanımı: Harcı topaklanma oluşmayacak şekilde mikser ile karıştırmak gerekir 1.
- Dinlendirme: Hazırlanan harcı 10 dakika dinlendirdikten sonra fırına vermek, kekin daha iyi kabarmasını sağlar 1.
- Pişirme Derecesi: Kek, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirilmelidir 12.
- Üzeri İçin: Kekin üzerine tahin sürüp, esmer şeker veya tahinli pekmez karışımı serpmek, kekin daha lezzetli olmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: