Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin ve hamuru birleştirmek için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Tarçınlı ve Tahinli Çörek Tarifi:
- Hamur için: 2.5 çay kaşığı kuru maya, yarım su bardağı ılık süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 adet yumurta, 100 gr soğuk tereyağı, 3 su bardağı un karıştırılır ve pürüzsüz hale gelene kadar yoğrulur 1.
- Tahinli harç için: 1 su bardağı esmer şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın karıştırılır 1.
- Birleştirme: Hamur açılıp üzerine tahin sürülür, tarçınlı harç yayılır ve rulo şeklinde sarılır 13.
- Tahinli Açma Tarifi:
- Malzemeler: 4 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 paket instant maya, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1/4 su bardağı tahin, 1/4 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz 2.
- Hazırlık: Un, maya, tuz ve şeker karıştırılır; su ve süt ılıtılarak sıvı yağ ve tahin eklenir; hamur hafif yapışkan bir kıvam alana kadar yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır 2.
- Son aşama: Hamur bezelere ayrılıp açılarak içine tahin konur ve rulo yapılarak açma şekli verilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: