Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin ve hamur birleştirmek için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Tahinli çörek 12. Ilık süt, maya ve şeker karıştırıldıktan sonra un ve diğer malzemelerle birlikte yoğrulur 1. Mayalanan hamur bezelere ayrılıp inceltilir, üzerine tahin ve şeker karışımı sürülür 1. Bezeler rulo şeklinde sarılarak spiral şekilde tepsiye dizilir 1.
- Tarçınlı tahinli çörek 3. Tereyağı ve un kum gibi oluncaya kadar ufalanır, diğer malzemelerle birlikte yoğurulur 3. Hamur büyük bir dikdörtgen şeklinde açılır, üzerine tahin sürülür ve tarçınlı harç yayılır 3. Hamur rulo şeklinde sarıldıktan sonra boylamasına ikiye bölünerek birbirine dolanır ve halka şeklinde uçlar birleştirilir 3.
- Tahinli katmer 5. Hamur yoğurma kabında su ve tuz karıştırıldıktan sonra un ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğrulur 5. Bezeler hazırlanıp dinlendirildikten sonra her beze yufka büyüklüğünde açılır 5. İlk yufkanın üzerine tahinli tereyağı sürülür ve yufka sararak uzun bir rulo elde edilir 5. Rulo, iki ucundan zıt yönlerde kıvrıldıktan sonra spiral şeklinde sarılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: