Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tahin yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı susam 25;
- isteğe bağlı olarak 1-2 yemek kaşığı nötr tatta bitkisel yağ (örneğin ayçiçek veya üzüm çekirdeği yağı) 25.
Yapılışı:
- Susamları kavurun 25. Susamları yağsız tavada orta ateşte, sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kavurun (yaklaşık 5-10 dakika) 25.
- Soğutun 25. Kavrulan susamları birkaç dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın 5.
- Öğütün 25. Soğuyan susamları mutfak robotuna koyun ve pürüzsüz, akışkan bir kıvama gelene kadar çekin 25.
- Kıvamı ayarlayın 25. Daha akışkan bir tahin için 1-2 yemek kaşığı nötr yağ ekleyebilirsiniz 25.
- Saklayın 25. Tahininizi cam bir kavanoza koyup kapağını kapatarak buzdolabında saklayabilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: