Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü anne keki yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 23;
- 1 su bardağı toz şeker 23;
- 1 su bardağı sıvı yağ 23;
- 1 su bardağı süt 23;
- 1 paket kabartma tozu 23;
- 1 paket vanilya 23;
- 3 su bardağı un 2;
- 1,5 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı) 2.
Yapılışı:
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin 2. Mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın 2.
- Üzerine, süt, sıvı yağ, vanilini ilave edip çırpmaya devam edin 2.
- Kabartma tozunu ekleyin 2.
- Unu da azar azar ilave edin ve çırpmaya başlayın 2. Hafif akışkan bir kek kıvamı elde edene kadar ununu azar azar ekleyin 2.
- Çırptığınız harçtan 4-5 yemek kaşığı kadarını ayırın ve kakao ile çırpın 2.
- Geriye kalan sade kısmının yarısından fazlasını yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarın 2. Tam ortasına ince bir şekilde kakaolu harcı yayın 2. Üzerine geriye kalan sade harcı boşaltın 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin 2.
- Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin 2.
Ayrıca, sütlü anne keki tarifinde çay da kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: