Buradasın
Sütlü kekin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Yumurta, süt ve diğer malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır 15.
- Unun Elenmesi: Un, kabartma tozu ile birlikte elenerek kullanılmalıdır 13.
- Yumurta ve Şekerin İyi Çırpılması: Yumurtalar ve toz şeker, şeker eriyene kadar iyice çırpılmalıdır 3.
- Karışımın Fazla Karıştırılmaması: Kek hamuru, fazla karıştırılmadan homojen hale getirilmelidir 2.
- Fırın Isısının Doğru Ayarlanması: Kek, 180 derece fırında pişirilmelidir 14. İlk 30 dakika fırın kapağı açılmamalıdır 15.
- Kekin Kalıptan Çıkarılması: Kek piştikten sonra kalıpta biraz dinlendirilip, ardından tel ızgara üzerine alınarak soğutulmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: