Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlacın Türk tatlısı olduğuna işaret eden bazı unsurlar şunlardır:
- Tarihi 14. M.Ö. 10. yüzyıla ait Babil tabletlerinde sütlaç tarifine rastlanmış olsa da, sütlacın 15. yüzyıldan itibaren Türk mutfağında önemli bir yere sahip olduğu düşünülmektedir 14.
- Adı 3. Sütlaç kelimesi, "sütlü aş"tan gelmektedir 3.
- Popülerliği 4. Sütlaç, Osmanlı döneminde saray mutfağında sıkça pişirilir ve padişahlara ikram edilirdi 4. Ayrıca, halk arasında da sevilen bir tatlıydı ve özel günlerde ve kutlamalarda ikram edilirdi 4.
- Çeşitleri 2. Türkiye'de hem tencerede hem de fırında pişirilen sütlacın orijinal tariflerine göre sübye ile kıvamına kavuşturulduğu bilinmektedir 1. Ayrıca, her bölgenin kendine özgü sütlaç tarifleri de bulunmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: