Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütaş UHT sütün orijinal olup olmadığını anlamak için aşağıdaki özelliklere dikkat edilebilir:
- Renk ve yoğunluk: Gerçek süt, mat beyaz bir renkte ve yoğun bir kıvama sahiptir 12. Aşırı parlak beyaz veya çok sıvı bir yapıya sahip sütlerde su karışımı şüphesi artar 12.
- Kaymak oluşumu: Doğal süt, kaynatıldığında üst kısmında kaymak tutar 12. Su karıştırılmış sütlerde kaymak oluşumu ya hiç gözlemlenmez ya da çok az olur 12.
- Tat ve koku: Doğal süt, hafif tatlı bir tada ve taze bir kokuya sahiptir 12. Metalik tat veya kimyasal bir koku hissediliyorsa süt hileli olabilir 12.
Ayrıca, son kullanma tarihi silik, ambalajı hasarlı veya markası belirsiz ürünlerden uzak durulmalıdır 12.
En doğru yöntem için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: