Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütaş UHT sütün orijinal olduğunu anlamak için aşağıdaki yöntemlere dikkat edilebilir:
- Renk ve Yoğunluk: Gerçek süt, mat beyaz bir renge ve yoğun bir kıvama sahiptir 12. Aşırı parlak beyaz veya çok sıvı bir yapıya sahip sütlerde su karışımı şüphesi artar.
- Kaymak Oluşumu: Doğal süt kaynatıldığında üstünde kaymak oluşturur 12. Hileli sütlerde kaymak oluşumu ya hiç görülmez ya da çok az olur.
- Tat ve Koku: Gerçek süt hafif tatlı bir tada ve taze bir kokuya sahiptir 12. Metalik tat veya kimyasal bir koku hissediliyorsa, bu süt hileli olabilir.
- Ambalaj ve Etiket: Son kullanma tarihi silik, ambalajı hasarlı veya markası belirsiz ürünlerden uzak durulmalıdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: