Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Günlük süt (pastörize süt) ve UHT süt, farklı avantajlara sahiptir:
Günlük Süt:
- Besin Değeri: A, B6, B12 vitaminleri ve kalsiyum mineralini daha iyi muhafaza eder 1.
- Tat: Çiğ süte daha yakın, taze ve doğal bir tat sunar 2.
- Raf Ömrü: Uygun koşullarda 2-3 gün içinde tüketilmelidir 14.
UHT Süt:
- Dayanıklılık: Ambalaj açılmadığı takdirde 4 aya kadar raf ömrü vardır 1.
- Besin Kaybı: Besin değerleri, pastörize süte göre biraz daha düşüktür 2.
- Sağlık: Sütün içindeki zararlı bakteriler ve sporlar yok edildiği için daha güvenlidir 24.
Sonuç olarak, günlük süt daha taze ve besleyici bir seçenekken, UHT süt daha uzun süreli saklama imkanı sunar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: