• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Süt buharlaşınca ne olur?

    • #Gıda
    • #Kimya
    • #SütÜrünleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Süt buharlaşınca, suyun büyük bir kısmı buhar olarak kaybolur ve sütün kıvamı yoğunlaşır 12. Bu süreç, sütün daha koyu renkli ve tatlı bir hale gelmesine neden olur 1.
    Sonuç olarak elde edilen ürüne buharlaştırılmış süt denir ve bu ürün, tatlı ve pastaların yanı sıra kahve, çay ve sıcak çikolata gibi içeceklerin tatlandırılmasında kullanılır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. egepazarindan.com
        1
      2. ace-dairy-equipment.com
        2
      3. fenbilim.net
        3
      4. nasilyapilir360.com.tr
        4
      5. tr.wikipedia.org
        5
    • Buharlaştırılan sütün raf ömrü ne kadardır?

    • Buharlaştırma işlemi nasıl yapılır?

    • Buharlaştırılmış sütün besin değerleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Buharlaşma ısısı nedir?

    Buharlaşma ısısı, sıvı bir cisme ısı enerjisi verildiğinde, cismin sıcaklığının artmayıp, sıvı halden buhar haline geçmesi için gereken ısı miktarıdır. Buharlaşma ısısının birimi joule/gram (J/g) veya kalori/gram (cal/g) olarak ifade edilir ve Lb ile gösterilir.
    • #Fizik
    • #Termodinamik
    • #Buharlaşma
    • #Isı
    5 kaynak

    Süt nasıl bir karışımdır?

    Süt, heterojen bir karışımdır. Dışarıdan bakıldığında homojen gibi görünse de, mikroskop altında yağ zerrelerinin belirli kısımlarda daha fazla toplandığı tespit edilebilir.
    • #Kimya
    • #Süt
    • #Karışım
    5 kaynak

    Süt 90 derecede kaynatılırsa ne olur?

    Sütün 90 derecede 10-15 dakika kaynatılması durumunda besin öğelerinin %50 ile %90 arasında azalması beklenir. Ayrıca, kaynatma işlemi sütteki zararlı bakterilerin yok edilmesini sağlar.
    • #Gıda
    • #Beslenme
    • #Süt
    5 kaynak

    Çiğ sütü kaynatınca neden kesilir?

    Çiğ sütü kaynatınca kesilmesinin nedeni, sütteki bakterilerin faaliyete geçmesi ve laktozu kullanarak laktik asit üretmeye başlamasıdır. Ayrıca, sütün 90 °C'ye kadar ısıtılmaması da proteinlerin ağ tabakası oluşturmasını engeller ve sütün kesilmesine neden olur.
    • #Gıda
    • #Kimya
    • #Süt
    • #Bakteriler
    • #Proteinler
    5 kaynak

    100 derece süt kaynatılırsa ne olur?

    100 derece sıcaklıkta süt kaynatıldığında, sütün içindeki besin değerlerinin büyük bir kısmı kaybolur. Kaynatma işlemi, özellikle B vitaminleri ve C vitamini gibi hassas bileşenlerin kaybına neden olur. Ancak, sütteki zararlı mikroorganizmalar yok olur, bu da sütü tüketime uygun hale getirir. Sütün fazla kaynatılması, sütün taşmasına veya dibine yapışmasına da yol açabilir. Bu nedenle, sütü 90-95 derecede 10-15 dakika kaynatmak, mikropları öldürmek için yeterli bir süredir.
    • #Gıda
    • #Süt
    • #BesinDeğeri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"m2kq0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fsut-buharlasinca-ne-olur-3786337723%3Flr%3D213%26ncrnd%3D67653","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8845807761755251555","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755251620434521-5478446937226433952-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-110-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m2kqw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"m2kq1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m2kqw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"m2kq2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Süt buharlaşınca, **suyun büyük bir kısmı buhar olarak kaybolur ve sütün kıvamı yoğunlaşır** [```1```](https://egepazarindan.com/yogunlastirilmis-sut-nedir-nasil-yapilir-nerelerde-kullanilir/)[```2```](https://ace-dairy-equipment.com/tr/blog/what-is-evaporated-milk/). Bu süreç, sütün daha koyu renkli ve tatlı bir hale gelmesine neden olur [```1```](https://egepazarindan.com/yogunlastirilmis-sut-nedir-nasil-yapilir-nerelerde-kullanilir/).\n\nSonuç olarak elde edilen ürüne **buharlaştırılmış süt** denir ve bu ürün, tatlı ve pastaların yanı sıra kahve, çay ve sıcak çikolata gibi içeceklerin tatlandırılmasında kullanılır [```1```](https://egepazarindan.com/yogunlastirilmis-sut-nedir-nasil-yapilir-nerelerde-kullanilir/)[```2```](https://ace-dairy-equipment.com/tr/blog/what-is-evaporated-milk/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://egepazarindan.com/yogunlastirilmis-sut-nedir-nasil-yapilir-nerelerde-kullanilir/","title":"Yoğunlaştırılmış Süt Nedir? Nasıl Yapılır? | Ege Pazarından","shownUrl":"https://egepazarindan.com/yogunlastirilmis-sut-nedir-nasil-yapilir-nerelerde-kullanilir/"},{"sourceId":2,"url":"https://ace-dairy-equipment.com/tr/blog/what-is-evaporated-milk/","title":"Buharlaştırılmış Süt Nedir ve Neden Kullanılır?","shownUrl":"https://ace-dairy-equipment.com/tr/blog/what-is-evaporated-milk/"},{"sourceId":3,"url":"https://www.fenbilim.net/2018/01/buharlasma-olayina-ornekler.html","title":"Buharlaşma Olayına Örnekler - fenbilim.net","shownUrl":"https://www.fenbilim.net/2018/01/buharlasma-olayina-ornekler.html"},{"sourceId":4,"url":"https://nasilyapilir360.com.tr/buharlasmis-sut-nasil-yapilir","title":"Buharlaşmış Süt Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://nasilyapilir360.com.tr/buharlasmis-sut-nasil-yapilir"},{"sourceId":5,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Buharla%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F_s%C3%BCt","title":"Buharlaştırılmış Süt - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Buharla%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F_s%C3%BCt"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Süt buharlaşınca ne olur?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"#Kimya"},{"href":"/yacevap/t/suturunleri","text":"#SütÜrünleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Buharlaştırılan sütün raf ömrü ne kadardır?","url":"/search?text=Buharla%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F+s%C3%BCt%C3%BCn+raf+%C3%B6mr%C3%BC&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Buharlaştırma işlemi nasıl yapılır?","url":"/search?text=S%C3%BCt+buharla%C5%9Ft%C4%B1rma+i%C5%9Flemi+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Buharlaştırılmış sütün besin değerleri nelerdir?","url":"/search?text=Buharla%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F+s%C3%BCt%C3%BCn+besin+de%C4%9Ferleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=S%C3%BCt+buharla%C5%9F%C4%B1nca+ne+olur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8845807761755251555","reqid":"1755251620434521-5478446937226433952-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-110-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755251620434521-5478446937226433952-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-110-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m2kqw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"m2kq3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tesisat.org/ergime-buharlasma-duyulur-gizli-isi-sicaklik-entalpi-diyagrami-hesaplari.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://files.derslig.com/2/8a22547459b97eea99b5da36ebd8da13/maddenin-isiyla-etkilesimi.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.fenbilim.net/2014/07/erime-donma-buharlasma-yogusma-isilari.html%3fm=0?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://fenhocam.net/8-sinif-maddenin-isi-ile-etkilesimi-konu-anlatimi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.fenokulu.net/yeni/Fen-Konulari/Konu/Erime-Donma-Buharlasma-%E2%80%93-Yogunlasma-Isisi_0_793.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/buharlasma-isisi-nedir-1699240229","header":"Buharlaşma ısısı nedir?","teaser":"Buharlaşma ısısı, sıvı bir cisme ısı enerjisi verildiğinde, cismin sıcaklığının artmayıp, sıvı halden buhar haline geçmesi için gereken ısı miktarıdır. Buharlaşma ısısının birimi joule/gram (J/g) veya kalori/gram (cal/g) olarak ifade edilir ve Lb ile gösterilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/fizik","text":"#Fizik"},{"href":"/yacevap/t/termodinamik","text":"#Termodinamik"},{"href":"/yacevap/t/buharlasma","text":"#Buharlaşma"},{"href":"/yacevap/t/isi","text":"#Isı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nedir.org/soru/sut-homojen-karisim-midir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kimyakonuanlatim.com/2013/04/sut-karsm-mdr.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/egitim/sut-homojen-mi-yoksa-heterojen-midir-ve-neden-42065512?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eodev.com/gorev/16610523?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mfgilekimya.blogspot.com/2013/04/sut-karsm-mdr.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/sut-nasil-bir-karisimdir-1834823581","header":"Süt nasıl bir karışımdır?","teaser":"Süt, heterojen bir karışımdır. Dışarıdan bakıldığında homojen gibi görünse de, mikroskop altında yağ zerrelerinin belirli kısımlarda daha fazla toplandığı tespit edilebilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"#Kimya"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"},{"href":"/yacevap/t/karisim","text":"#Karışım"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ntv.com.tr/saglik/kaynatilan-sutte-vitamin-kaybi-oluyor,VwA4eUBH1EqiO412HwlUXA?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/cig-sut-nasil-kaynatilir-ne-kadar-sure-dayanir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bianet.org/yazi/evde-yogurt-yaparken-nelere-dikkat-edilmeli-196446?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tarimdunyasi.net/2012/05/16/sut-konusunda-bilmeniz-gerekenler/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://fudek.com.tr/sut-kaynayinca-icindeki-mikroplar-olur-mu/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/sut-90-derecede-kaynatilirsa-ne-olur-994082664","header":"Süt 90 derecede kaynatılırsa ne olur?","teaser":"Sütün 90 derecede 10-15 dakika kaynatılması durumunda besin öğelerinin %50 ile %90 arasında azalması beklenir. Ayrıca, kaynatma işlemi sütteki zararlı bakterilerin yok edilmesini sağlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"#Beslenme"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.baltali.com.tr/sss/sut-kaynatilinca-kesiliyor-neden/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sutana.com.tr/sut-neden-kesilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://halktv.com.tr/yasam/kesilen-sutu-sakin-cope-atmayin-bakin-kesilen-sutle-neler-yapabilirsiniz-719263h?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgihome.com.tr/kaynayan-sut-neden-kesilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidanotlari.com/sut-neden-kesilir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/cig-sutu-kaynatinca-neden-kesilir-1089425907","header":"Çiğ sütü kaynatınca neden kesilir?","teaser":"Çiğ sütü kaynatınca kesilmesinin nedeni, sütteki bakterilerin faaliyete geçmesi ve laktozu kullanarak laktik asit üretmeye başlamasıdır. Ayrıca, sütün 90 °C'ye kadar ısıtılmaması da proteinlerin ağ tabakası oluşturmasını engeller ve sütün kesilmesine neden olur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"#Kimya"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"},{"href":"/yacevap/t/bakteriler","text":"#Bakteriler"},{"href":"/yacevap/t/proteinler","text":"#Proteinler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hossutistanbul.com/sut-kac-derecede-kaynar.php?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidamuhendisleri.org.tr/sorularla-sut-hakkinda-bilinmesi-gerekenler/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ne-olur.com.tr/cok-kaynayan-sute-ne-olur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nekadar.org/yogurt-mayalamak-icin-sut-ne-kadar-kaynatilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/cig-sut-nasil-kaynatilir-ne-kadar-sure-dayanir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/100-derece-sut-kaynatilirsa-ne-olur-3789285436","header":"100 derece süt kaynatılırsa ne olur?","teaser":"100 derece sıcaklıkta süt kaynatıldığında, sütün içindeki besin değerlerinin büyük bir kısmı kaybolur. Kaynatma işlemi, özellikle B vitaminleri ve C vitamini gibi hassas bileşenlerin kaybına neden olur. Ancak, sütteki zararlı mikroorganizmalar yok olur, bu da sütü tüketime uygun hale getirir. Sütün fazla kaynatılması, sütün taşmasına veya dibine yapışmasına da yol açabilir. Bu nedenle, sütü 90-95 derecede 10-15 dakika kaynatmak, mikropları öldürmek için yeterli bir süredir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"},{"href":"/yacevap/t/besindegeri","text":"#BesinDeğeri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m2kqw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"m2kq4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m2kqw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"m2kq5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"m2kqw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}