• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Bilim ve Eğitim ›

    100 derece süt kaynatılırsa ne olur?

    • #Gıda
    • #Süt
    • #BesinDeğeri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    100 derecede süt kaynatıldığında sütün içindeki besin değeri kaynama işlemiyle birlikte kaybolur 3. Ayrıca, çok fazla ısınan sütün yanması sütün tadını değiştirip onu zararlı hale getirebilir 3.
    Çiğ sütün pastörizasyon sıcaklığı 72°C'dir ve bu sıcaklıkta 15 saniye kaynatılması önerilir 2. Bu, sütün renk, tat ve besleyici değerlerinde minimum kayıp olmasını sağlar 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. hossutistanbul.com
        1
      2. gidamuhendisleri.org.tr
        2
      3. ne-olur.com.tr
        3
      4. nekadar.org
        4
      5. lezzet.com.tr
        5
    • Pastörizasyon işlemi nasıl çalışır?

    • Çiğ sütün faydaları nelerdir?

    • Sütü kaynatmanın alternatif yöntemleri var mı?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Çiğ sütü kaynatınca neden kesilir?

    Çiğ sütü kaynatınca kesilmesinin nedeni, sütteki bakterilerin faaliyete geçmesi ve laktozu kullanarak laktik asit üretmeye başlamasıdır. Ayrıca, sütün 90 °C'ye kadar ısıtılmaması da proteinlerin ağ tabakası oluşturmasını engeller ve sütün kesilmesine neden olur.
    • #Gıda
    • #Kimya
    • #Süt
    • #Bakteriler
    • #Proteinler
    5 kaynak

    Süt kaç dakika kaynatılmalı?

    Çiğ süt, kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika boyunca kaynatılmalıdır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekHazırlığı
    • #Süt
    5 kaynak

    Mayalanacak süt çok sıcak olursa ne olur?

    Mayalanacak sütün çok sıcak olması durumunda yoğurt ekşimeye başlar.
    • #Gıda
    • #Yoğurt
    • #Süt
    • #Mayalama
    5 kaynak

    Süt pastörizasyon süresi ve sıcaklığı nedir?

    Pastörizasyon süresi ve sıcaklığı süte uygulanan işleme yöntemine göre değişiklik gösterir: 1. Düşük sıcaklıkta uzun süre pastörizasyon: 63°C - 65°C sıcaklıkta 30 dakika sürer. 2. Yüksek sıcaklıkta kısa süre pastörizasyon: 71°C - 74°C sıcaklıkta 40-45 saniye sürer. 3. Çok yüksek sıcaklıkta pastörizasyon: 85°C - 90°C sıcaklıkta 15 saniye sürer. Genel olarak, pastörizasyon işlemi 15 saniye süreyle 72-80°C sıcaklıkta gerçekleştirilir.
    • #Gıda
    • #Süt
    • #Sıcaklık
    • #Proses
    5 kaynak

    Süt en fazla kaç derece ısıtılır?

    Süt, en fazla 72 derece sıcaklıkta ısıtılır.
    • #Teknoloji
    • #Gıda
    • #Süt
    5 kaynak

    Süt kaç derece sıcaklıkta bozulur?

    Süt, +4 ile +6 derece arasındaki sıcaklıklarda bozulmaya başlar.
    • #Sağlık
    • #Gıda
    • #Süt
    • #Depolama
    5 kaynak

    Günlük sütü kaynatmak gerekir mi?

    Günlük sütü kaynatmak, sağlık açısından önerilir. Çiğ süt, zararlı mikroplar içerebilir ve bu mikroplar insan sağlığına ciddi enfeksiyonlar ve hatta hayati risk taşıyabilir. Ancak, günlük sütün kaynatılması, içindeki besleyici maddelerin değerini düşürür ve tadında bozulmalara yol açar.
    • #Sağlık
    • #Gıda
    • #Süt
    • #Beslenme
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"l1wt0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fbilim-ve-egitim%2Fq%2F100-derece-sut-kaynatilirsa-ne-olur-3789285436%3Flr%3D213%26ncrnd%3D80683","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9822035491753960293","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753960354271885-913214622267451830-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-19-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l1wtw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"l1wt1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"science-and-education","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l1wtw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"l1wt2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**100 derecede süt kaynatıldığında** sütün içindeki besin değeri kaynama işlemiyle birlikte kaybolur [```3```](https://ne-olur.com.tr/cok-kaynayan-sute-ne-olur). Ayrıca, çok fazla ısınan sütün yanması sütün tadını değiştirip onu zararlı hale getirebilir [```3```](https://ne-olur.com.tr/cok-kaynayan-sute-ne-olur).\n\nÇiğ sütün pastörizasyon sıcaklığı 72°C'dir ve bu sıcaklıkta 15 saniye kaynatılması önerilir [```2```](https://www.gidamuhendisleri.org.tr/sorularla-sut-hakkinda-bilinmesi-gerekenler/). Bu, sütün renk, tat ve besleyici değerlerinde minimum kayıp olmasını sağlar [```2```](https://www.gidamuhendisleri.org.tr/sorularla-sut-hakkinda-bilinmesi-gerekenler/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://hossutistanbul.com/sut-kac-derecede-kaynar.php","title":"Süt Kaç Derecede Kaynar? Kaç Derecede Mayalanır?","shownUrl":"https://hossutistanbul.com/sut-kac-derecede-kaynar.php"},{"sourceId":2,"url":"https://www.gidamuhendisleri.org.tr/sorularla-sut-hakkinda-bilinmesi-gerekenler/","title":"Sorularla Süt Hakkında Bilinmesi Gerekenler - Gıda...","shownUrl":"https://www.gidamuhendisleri.org.tr/sorularla-sut-hakkinda-bilinmesi-gerekenler/"},{"sourceId":3,"url":"https://ne-olur.com.tr/cok-kaynayan-sute-ne-olur","title":"Çok Kaynayan Süte Ne Olur?","shownUrl":"https://ne-olur.com.tr/cok-kaynayan-sute-ne-olur"},{"sourceId":4,"url":"https://www.nekadar.org/yogurt-mayalamak-icin-sut-ne-kadar-kaynatilir/","title":"Yoğurt Mayalamak İçin Süt Ne Kadar Kaynatılır? - Ne Kadar","shownUrl":"https://www.nekadar.org/yogurt-mayalamak-icin-sut-ne-kadar-kaynatilir/"},{"sourceId":5,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/cig-sut-nasil-kaynatilir-ne-kadar-sure-dayanir","title":"Çiğ Süt Nasıl Kaynatılır, Ne Kadar Süre Dayanır?","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/cig-sut-nasil-kaynatilir-ne-kadar-sure-dayanir"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"100 derece süt kaynatılırsa ne olur?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","categoryTitle":"Bilim ve Eğitim","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"},{"href":"/yacevap/t/besindegeri","text":"#BesinDeğeri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Pastörizasyon işlemi nasıl çalışır?","url":"/search?text=Past%C3%B6rizasyon+i%C5%9Flemi+nas%C4%B1l+%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Çiğ sütün faydaları nelerdir?","url":"/search?text=%C3%87i%C4%9F+s%C3%BCt%C3%BCn+faydalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Sütü kaynatmanın alternatif yöntemleri var mı?","url":"/search?text=S%C3%BCt%C3%BC+kaynatmadan+nas%C4%B1l+past%C3%B6rize+edilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=100+derece+s%C3%BCt+kaynat%C4%B1l%C4%B1rsa+ne+olur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9822035491753960293","reqid":"1753960354271885-913214622267451830-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-19-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753960354271885-913214622267451830-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-19-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l1wtw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"l1wt3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.baltali.com.tr/sss/sut-kaynatilinca-kesiliyor-neden/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sutana.com.tr/sut-neden-kesilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://halktv.com.tr/yasam/kesilen-sutu-sakin-cope-atmayin-bakin-kesilen-sutle-neler-yapabilirsiniz-719263h?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgihome.com.tr/kaynayan-sut-neden-kesilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidanotlari.com/sut-neden-kesilir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/cig-sutu-kaynatinca-neden-kesilir-1089425907","header":"Çiğ sütü kaynatınca neden kesilir?","teaser":"Çiğ sütü kaynatınca kesilmesinin nedeni, sütteki bakterilerin faaliyete geçmesi ve laktozu kullanarak laktik asit üretmeye başlamasıdır. Ayrıca, sütün 90 °C'ye kadar ısıtılmaması da proteinlerin ağ tabakası oluşturmasını engeller ve sütün kesilmesine neden olur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"#Kimya"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"},{"href":"/yacevap/t/bakteriler","text":"#Bakteriler"},{"href":"/yacevap/t/proteinler","text":"#Proteinler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/cig-sut-ne-kadar-kaynatilmali-cig-sutten-yogurt-nasil-yapilir-blog-3772634?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmetarif.com/sut-kac-dakika-kaynatilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dunyacocukgazetesi.com/cig-sut-kac-dakika-kaynatilmali/64829/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.iskenderun.org/cig-sut-kac-dakika-kaynatilmali?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.umke.org/cig-sut-kac-dakika-kaynatilmali?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-kac-dakika-kaynatilmali-3923093954","header":"Süt kaç dakika kaynatılmalı?","teaser":"Çiğ süt, kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika boyunca kaynatılmalıdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemekhazirligi","text":"#YemekHazırlığı"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canimanne.com/yogurt-mayalama.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/bilgi-rehberi/tas-gibi-sulanmayan-yogurdun-puf-noktasiymis-asirlik-yogurtculardan-yogurt-mayalama-teknigi-7375962?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gayecedotcom.wordpress.com/2015/05/07/yogurt-kac-derecede-mayalanir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.alem.com.tr/yasam/evde-yogurt-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler-1081019?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/yogurt-yaparken-yapilan-hatalar/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/mayalanacak-sut-cok-sicak-olursa-ne-olur-483708081","header":"Mayalanacak süt çok sıcak olursa ne olur?","teaser":"Mayalanacak sütün çok sıcak olması durumunda yoğurt ekşimeye başlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/yogurt","text":"#Yoğurt"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"},{"href":"/yacevap/t/mayalama","text":"#Mayalama"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://torku.com.tr/pastorize-sut-nedir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.rafinera.com/blog/yemek-pisirme-onerileri/pastorize-sut-nedir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://pinarhepyanimda.com/sut-hakkinda-her-sey/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gemak.com.tr/blog/sut-pastorizasyonu-nedir%3fv=1.0.24?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diatek.com.tr/Makale-Yontem/Mikrobiyolojik-Analiz/Cig-Sut-Pastorize-Sut-ve-UHT-Sut_126.htm?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-pastorizasyon-suresi-ve-sicakligi-nedir-926132179","header":"Süt pastörizasyon süresi ve sıcaklığı nedir?","teaser":"Pastörizasyon süresi ve sıcaklığı süte uygulanan işleme yöntemine göre değişiklik gösterir: 1. Düşük sıcaklıkta uzun süre pastörizasyon: 63°C - 65°C sıcaklıkta 30 dakika sürer. 2. Yüksek sıcaklıkta kısa süre pastörizasyon: 71°C - 74°C sıcaklıkta 40-45 saniye sürer. 3. Çok yüksek sıcaklıkta pastörizasyon: 85°C - 90°C sıcaklıkta 15 saniye sürer. Genel olarak, pastörizasyon işlemi 15 saniye süreyle 72-80°C sıcaklıkta gerçekleştirilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"},{"href":"/yacevap/t/sicaklik","text":"#Sıcaklık"},{"href":"/yacevap/t/proses","text":"#Proses"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.peynircibaba.com/gunluk-sut-nedir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pinar.com.tr/yasam_kaliteniz/detay/Site-Haritasi/47/274/0?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/pastorize-sut-nedir-kaynatilir-mi-zararli-mi-raf-omru-uht-ile-farki/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mynet.com/uhtpastorizecig-sut-arasindaki-farklar-nelerdir-hangi-sut-nasil-tuketilmelidir-1209068-myyemek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/egitim/sut-kac-derecede-kaynar-sutun-kaynama-derecesi-nedir-6642459?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-en-fazla-kac-derece-isitilir-1937452816","header":"Süt en fazla kaç derece ısıtılır?","teaser":"Süt, en fazla 72 derece sıcaklıkta ısıtılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hemensaglik.com/makale/sut-urunlerinin-bozulmadan-saklanmasi-icin-dikkat?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yasam/kaynamis-sut-kac-gun-dayanir-kaynatilmis-sut-dolapta-ne-kadar-saklanir-oda-sicakliginda-bozulur-mu-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pinar.com.tr/yasam_kaliteniz/detay/Site-Haritasi/47/274/0?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.begonya.com/sut-bozulmadan-nasil-saklanir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sozcu.com.tr/buzdolabinin-onunde-cevabini-dusunduren-soru-sut-kac-gunde-bozulur-p139938?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/sut-kac-derece-sicaklikta-bozulur-3094448154","header":"Süt kaç derece sıcaklıkta bozulur?","teaser":"Süt, +4 ile +6 derece arasındaki sıcaklıklarda bozulmaya başlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"#Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"},{"href":"/yacevap/t/depolama","text":"#Depolama"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/cig-sutu-kac-dakika-kaynatmali-3752347?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kadinbakisi.com/gunluk-sut-kaynatilmali-mi/23713/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmetarif.com/sut-kac-dakika-kaynatilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sutyo.com/gunluk_sut_kaynatilir_mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.peynircibaba.com/gunluk-sut-nedir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/saglik/q/gunluk-sutu-kaynatmak-gerekir-mi-1051405343","header":"Günlük sütü kaynatmak gerekir mi?","teaser":"Günlük sütü kaynatmak, sağlık açısından önerilir. Çiğ süt, zararlı mikroplar içerebilir ve bu mikroplar insan sağlığına ciddi enfeksiyonlar ve hatta hayati risk taşıyabilir. Ancak, günlük sütün kaynatılması, içindeki besleyici maddelerin değerini düşürür ve tadında bozulmalara yol açar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"#Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"#Süt"},{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"#Beslenme"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l1wtw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"l1wt4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l1wtw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"l1wt5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"l1wtw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}